Friday 20 June 2008

Digtális papírtépés sablon segítségével

Hagyományos scrapbooknál ismert technika a papírtépés. Erről nagyon jó részletes leírás van a Scrapbookozz velünk első számában.
Digitálisan elérni ugyanezt a hatást jóval bonyolultabb. Ezen a linken van egy példa erre. Photoshop-hoz készült a lecke, de gyakorlottabbak nagyon egyszerűen "átfordíthatják" a GIMP nyelvére, lényege a lasszó eszköz és az ecset használata.
Én már kezdettől fogva egy más technikát alkalmazok, amire véletlenül jöttem rá: ez a papírtépés sablonnal. Sablonnak eleinte profi tervezők tépett papírt formázó kellékeit használtam, később én is készítettem egyet úgy hogy saját kezűleg körbetéptem egy postai csomagolópapírt, beszkenneltem és ezt alakítottam át a célnak megfelelően.

Ahogyan korábban, a Borsószedés c. képem kapcsán ígértem, ezt szeretném most megosztani Veletek.

A lecke letölthető itt. A tömörített mappa tartalmazza a részletes leírást pdf formátumban, valamint az előbb említett átalakított sablont. Sok sikert hozzá!

1 comment:

Budaházi Brigitta said...

Köszönjük a vissza-linket, Kata :)
Hogy Te milyen jó fej vagy, hogy rendszeresen írod ezeket a Gimp leckéket! Ismerek olvasóidat, akik rendszeresen várják az újabbakat! Csak így tovább! Köszönöm az ő nevükben is! :)
--------------
Nagyon tetszik az új fejléced is!