Saturday 8 December 2007

Kincseim


Ma ki szerettem volna próbálni Gigi tépett papírszéleit és Ksharonk legújabb xmas brites freebie-jét.
A ragyogó rózsaszínű háttérpapírról eszembe jutott Timinek ez a régi fényképe. Mivel elég rossz minőségű (zajos és kissé elmosódott), ám ezt a portrét nagyon szeretem, gondoltam hogy csinálok belőle egy olajfestményt. (erről van egy jó kis GIMP lecke itt) A festmény és az ékszerre hasonlító doodle miatt a következő asszociációm a "KINCS" volt. Nekem viszont most már két legdrágább kincsem is van, ezért Bence fotóját is átalakítottam. Gyönyörű ez a szín de konzervatív vagyok és kisfiamnak inkább egy semlegesebb kékesszürkét választottam. A kettő összeillesztéséhez a tépett papírszél kitűnő lehetőséget adott. Még egy kis word-art és kész az oldal.


10 comments:

krisssz said...

Az egész nagyon tetszik, de a festménnyé alakítás különösen. Megyek is, megnézem, hogy csináltad:)

Bea said...

Nagyon aranyosak és bájosak a gyereke, no meg ezáltal a kép is!

Technikádat elnézve ismét szembesültem azzal mennyit kell még tanulnom, és mennyi mindent nem tudok:(

Kata said...

Bea! Ezt én is így érzem magammal kapcsolatban (hogy sok hiányosságom van még), úgyhogy nem kell emiatt szomorkodnod, a Te képeiden sem látszik semmi hiba. És azt mondják, hogy az ember akkor lesz bölcs, ha már rájött hogy mennyi mindent nem tud.

Budaházi Brigitta said...

Kata, Te vagy az egyik legtevékenyebb magyar scrapbooker (micsoda szó! :D ) akit ismerek, ha a blogodra látogatok, szinte minden másnap van valami újdonság. Köszönöm, hogy felhasználtad a freebie-met, öröm látni ilyen szupi környezetben, mint a te Kincseim oldalad! Az egész persze a fényképektől és a mögöttes érzelmektől lett a legszebb! :)
G.

Budaházi Brigitta said...

Kieg: akarom mondani: MINDEN nap van valami újdonság! :)

Budaházi Brigitta said...

Kata,
ÉN SZERETEM a betűtípusodat. Ne törődj más negatív véleményével sosem! Azért tetszik számomra pont ez a két párosítás, mert kitűnő kontrasztban van a "legdrágább" és a "kicseim" betűtípusa. Tipográfiailag így lehet szemrevaló címet és alcímet szerkeszteni (ld. Robin Williams: Tervezz bátran c. könyve! - nem AZ a R.W.!): egy kézzel írott betűtípus mellé választunk egy nyomtatott, lehetőleg talpasat és ezek jól kiegészítve egymást, alkotnak egy egészet.
Bocs, hogy kielemezlek, de ez a legjobb hely arra, hogy leírjam, mit gondolok az oldaladról.
Maradok továbbra is hű olvasód,
Szeretettel:
Gigi

Kata said...

Köszönöm Gigi a kedves szavakat, és egyáltalán nem bánom az elemzést.Sőt!
Nekem most erről még az is eszembe jutott, hogy amúgy is felemás az oldal, egy nőies és egy férfias része is van és a kétféle betűtípus ötvözése is ezt az egyensúlyt szimbolizálja. (mint a taoista jin-jang jelképben)
Bár ez egyáltalán nem volt nálam tudatos az összeállításnál...

Budaházi Brigitta said...

Ez is igaz! Nnna látod!
És különben is, Te vagy a szerző. Te így találtad jónak. Nekünk, akikkel megosztod, meg nincs más dolgunk, mint elfogadni, hogy ez a te stílusod.
Ami meg egyébként is JÓ.
Nnna, befejeztem. :)
G.

Anonymous said...

A kép tökéletes!!!!Érzelemgazdag!!!!- és számomra ez a legmeghatóbb!
Egyébként teljesen egyetértek Budaházi Brigittával, nem szeretném ismételni!!! Ügyi vagy!

Mégis ismétlek: nekem is van mit tanulnom:)

Anonymous said...

Nagyon tetszik az oldalad, remélem egyszer az enyém is hasonló lesz!