Sunday 1 February 2009

Őrizd meg a pillanatot!


Idén, úgy döntöttem, nagyobb figyelmet fogok fordítani saját életem jelenben zajló eseményeire.

Aki már egy ideje űzi a hobbit és böngészget külföldi oldalakon biztosan találkozott már a project 365-tel. Erről bővebben Sabee blogján olvastam nemrég nagyon érdekeseket.
Jótékony hatásúnak gondolom, mert ha az ember ilyet csinál, akkor elsősorban a jó dolgokra koncentrál, és még abban is meglátja a szépet, amiben amúgy nem. Fejleszti a pozitívumokra való beállítódás képességét. Fejleszti továbbá az akaraterőt, mert minden nap figyelni kell arra, hogy legalább egyszer elővegyük a fényképezőgépünket és/vagy írjunk egy-egy sort arról ami történt velünk.
A scrapbook ezért is jó, egyszerűen mindent bele lehet vinni, amire csak szükségünk van, a magunk képére formázhatjuk, fejlődhetünk általa.
Nekem is nagyon tetszik, de ismervén magamat nem tudnám ilyen hosszan napi szinten produkálni, mivel sokminden más is van a listámon a tennivalók és célok között. (És ha valamit abbahagyunk, feladunk az kudarcélmény ami gyengíti az ember önbizalmát) Ezért (sokkal) lazábbra veszem a dolgot és havonta fogok néhány oldalt készíteni jól sikerült fotókkal, emlékezetes pillanatokról. Mint mindig, oldalpárokban gondolkodom, hátha egyszer végre magamnak is előhívatok egy fotókönyvet.
Az oldalak tervezésénél most már figyelembe veszem az esetleges levágásokat, ami miatt a karácsonyi ajándékképeim zömét is át kellett variálni kicsit. Erről Krisssz készített egy nagyon hasznos leírást amit érdemes elolvasni, ha valakinek hasonló terve van.

A fenti oldalam egy szép és emlékezetes napot hivatott megőrizni. Gyönyörű idő volt és egy óriásit sétáltunk Bencével. Este pedig előkerült Tesómék cicája, aki szilveszterkor tűnt el és már mindenki lemondott róla. Majd róla is készül oldal. :-) Ezek olyan dolgok, apró csodák, amire máskülönben néhány hónap/év múlva már nem emlékeznék. A gyerekek azonban, akik megtalálták a cicát, biztosan és szerintem örülni fognak, ha találnak róla néhány fotót és bejegyzést.
Készíteni is külön öröm volt, mert kipróbáltam a képből kiléptető technikát és végre nem a saját készletemet használtam.
Hozzávalók: Lily Designs - Once upon a time

9 comments:

Linsey said...

Nagyon szép oldal! Klassznak tartom, hogy kitaláltál valamit a 365 napos helyett. Ez valóban tarthatóbb. lehet, hogy ilyet én is készítek. Remek ötlet, köszi! :))

Unknown said...

Szerintem is jó ötlet :) Lehet, hogy évvégére az enyémből is valami hasonló lesz ;)

Rucola Designs said...

Szívemből szólt ez a bejegyzés! Nagyon szép dolgokat csinálsz, csak ámulok és bámulok, még nagyon-nagyon kezdő vagyok... :)

eralilla said...

Szia!
Nagyon tetszenek a bejegyzéseid.
Én is pont azt határoztam el év elején, hogy minden hónapban készítek egy oldalt, mert 6-7 havonta hívatunk elő képeket, s akkor már nehezebb visszaemlékezni. Persze én még csak kezdő vagyok, nem olyan profi, mint Te.
Viszont sokat tanulok Tőled! Köszi!

Timcso said...

Nagyon jól sikerült a "képből kiléptető "technika!Tetszik a kockás út is!A 365 napos szerintem elég nehezen kivitelezhető(időhiány miatt, legalábbis számomra)de havonta 2-3 oldalt elkészíteni nem az. Ezek lehetnek akár összefoglaló oldalak is, több fotót és eseményt megörökítve.Jó ötlet, lehet fogom alkalmazni!:)

Judit said...

Nagyon szép, ötletes az oldal.

krisssz said...

Csudaklassz az oldal, nagyon jó lett a kivágás is. A gondolataid meg engem is elgondolkodtattak. Én meg csak kesergek, hogy hogyan is lehetne visszafele megörökíteni a történéseket. (pláne, hogy láttam a könyved:) ) Kifogás mindig van, pl. hogy nekem jóval több évet kellene elkészíteni, szóval az már szinte lehetetlen:) De azért nem adom fel:)

timea.cs said...

Szia!
Tudnál nekem segíteni a kezdésben? Milyen progit használjak amivel tudok rétegezni és magyarosítan? Nagyon hálás lennék a segítségért.
Nagyon szertenék ilyen szépségeket csinálni mint te.
Üdv Timi

Kata said...

Kedves Tímea!
Többféle képszerkesztő program megfelel erre a célra. A blogomban az ingyenes GIMP-hez (magyar nyelvű is van) találsz leckéket és több linket is ajánlok, ahol részletes leírások vannak. Kilistázza neked az ezzel kapcsolatos fő bejegyzéseket, ha az oldalsávban az óra fölött a Gimpscap leckékre kattintasz.