Friday 26 June 2009

Festőpalánta



Ma délután festettek a gyerekek. Timivel egy kígyós festményt kezdtünk el Fiona Watt: Festőiskolájából, Bence is csatlakozott: mondogatta hogy "sziszi ígyó", tehát ő is azt festett, csak ő velünk ellentétben be is fejezte a művét, mely a fenti képen a jobb alsó negyedben látható.
A Scrapbookozz velünk legutóbbi számában bemutatott technikát alkalmaztam: (Photoshoppal és Gimp-pel ugyanolyan jól működik. Ezúttal PS-el készült : a szendvicspozitív fedési módot választottam a festményt ábrázoló rétegnél, a fényerő-kontraszt módosításával, fúziós ecsettel való körberadírozással végül a telítettség csökkentésével értem el azt a hatást, mintha az közvetlenül a háttérpapíron lenne ) A májusi SV ezen a linken letölthető.
A legújabb GIMP leckém pedig itt található. Ebben az első scrapbook oldal készítésének bemutatását folytatom két egyszerű művelet ismertetésével. (hogyan forgassuk el a rétegeket és hogyan készítsünk árnyékot az egyes elemekhez)
Az oldalt pedig mindjárt be is nevezem a saját kihívásomra, melynek témája a gyerekek kreativitása :)
Ebben a galériában vannak a kihívásra készített oldalak.
De sok "alkotó gyerekes" oldallal találkoztam a kreatív próbatételre érkezettek között is, amelynél épp most aktuális a szavazás.

3 comments:

Eszter(beszteri) said...

De jó kép! A technikát hol találom pontosan (engem a PS érdekelne)? Megköszönném, ha belinkelnéd, vagy e-mail-ben elküldenéd! :)

Kata said...

Szia Eszter! A trükk a legutóbbi magazinban olvasható, amit most utólag belinkeltem a bejegyzésemben. A 17. oldalon találod, Gimp-hez készült a leírás, de PS-ben is ugyanaz az elv, csak ott szendvicspozitívnak hívják a fedési módot, amit alkalmazni kell.

Eszter(beszteri) said...

Köszönöm itt is, hogy belinkelted. Valószínűleg azért siklottam át felette, mert Gimp volt. :)De most már ezt is figyelni fogom. És még nagyobb köszönet, hogy a blogomon is hagytál üzentet! :)