Thursday 11 June 2009

Mindennapi inspiráció





A Designer Digitals oldalán heti rendszerességgel indítják a következő három típusú kihívást:
- Color Challenge
- Everyday Inspiration
- Journaling Challenge
Mindháromnál adott elemeket kell felhasználni, készleteket, papírokat, feliratokat.
A tervezőket többnyire hétköznapi tárgyak inspirálják, ahogy a második megnevezés is mutatja: "everyday inspiration". Az előző bejegyzésemhez tartozó képen a virágos, kör alakú fotómaszkok ihletője például egy illatos tusfürdő volt :) De bármi lehet inspiráló: csomagolóanyagok, magazinok, textilek, bútorok. Olyasvalamik, amelyek mellett az ember hajlamos csak úgy elmenni. Ha nem scrapbookozik (vagy fotózik, vagy valami hasonló vizuális művészettel vagy hobbival foglalkozik) Ha már belegabalyodott ebbe a dologba, akkor onnantól kezdve az egész világ egy óriási inspiráció-tenger, ki sem kell hozzá lépni a lakásból. Magam is így jártam..és egy ideig úgy hittem, hogy ez valami kóros melléktünet, amíg nem találkoztam hozzám hasonló gondolkodású emberekkel. Lassan kezdek belenyugodni, hogy így fogom leélni az életem, és nagyon örülök, hogy egyre többen értik meg mi is ez az egész. :)
Most egy újfajta indíttatású mini készleten dolgozom.
A fenti oldal ebből van már. (Olyan helyesek így együtt, ugye?)
Kitaláljátok , hogy honnan merítettem az ötletet? (színeket, formákat) Annyit elárulok hogy a csomagolása volt valaminek, amit nagyon szeretek. (Nyami ) Mondanám hogy hétköznapi dolog, de inkább ünnepekre szoktam kapni. :)
Pár nap múlva jelentkezem a megfejtéssel. (és persze a digiscrap készlettel)
Szivárványos napokat! :)

5 comments:

Unknown said...

Tényleg nagyon aranyosak együtt!! Az oldalad színvilága pedig nagyon tetszik :) ismerősek is a színek, formák...de nem tudok rájönni... most ezen fog kattogni az agyam :)

Ányi said...

Nagyon édesek a gyerekek! Nekem fogalmam sincs, honnan van az inspiráció, de majd megmutatod :-) Szerintem is nagyon jók ezek a kihívások, meg hogy téged is megihletett ez a 'nyami' :-)
Hú, mot ahogy a betűkre néztem, nekem is ismerős... igen, én is ezen fogok gondolkodni alvás helyett :-)))

eralilla said...

Mi lehet az a finomság? Én sem tudom. A fotó és az oldal viszont nagyon édes.
S amit írtál, az is ismerős. A szűkebb családom már furcsálja, hogy miért fényképezek le minden (számukra) lényegtelen apróságot.

Kata said...

A címfelirat betűi nem onnan vannak, de a cimke formája (és színe) állandó jellemzője annak a bizonyos finomságnak (illetve a csomagolásának)

Budaházi Brigitta said...

Teljesen osztom (megint) a nézeteidet... engem is már betegesen inspirál minden az alkotásra.... no, mondjuk ez mostanában nem nagyon látszik, de belül így vagyok vele, mint Te! Ismét nagyon szépet készítettél, nagyon nagyon tetszik, Kata!!!