Friday 15 February 2008

Mosoly


Mióta tudok a fotókönyv létezéséről igyekszem úgy gondolkodni, hogy legalább 2 oldal összeilleszthető legyen. Sajnos páros oldalakat nem tudok készíteni minőségi felbontásban, mert bizonyos számú réteg után még a 12*12 (3600 pixel) méretű képek szerkesztése is idegesítően lassú lesz, ha le nem fagy az egész gép és akkor oda a sok munka. Így aztán próbálom legalább szemre elhelyezni a képeket, vigyázva a színek és kiegészítők harmóniájára.
Ez az előző bejegyzésben szereplő kép párja lehet. Persze nem ártana alaposabban megtervezni mit is szeretnék. Millió lehetőség, ötlet, nehéz döntés.
De bevallom leginkább a kommentárral szoktam gondban lenni. Ha csak címszavakban felírom ki, hol, mikor szerepel a képeken még egyszerű, de ha igazi "élményalbumot" szeretne az ember, akkor ez kevés. Szóval nehéz eldönteni hogy levél, napló, elbeszélő stb. stílus legyen, egyáltalán kinek készüljön az a könyv. (nem beszélve a fogalmazási és gépelési hibák lehetőségéről, ami sajnos igen szembetűnő tud lenni...) Annál is inkább, mert én spontán oldalakat szoktam készíteni, minden tervszerűség nélkül attól függően, hogy mi foglalkoztat éppen. De ha már elkészült és jól sikerült szívesen adnám ajándékba is akár, vagy őrizném meg magam fotókönyv formájában.
A fenti oldal hozzávalói:
Shabby Princess: Harvest (háttér, doodle)
Franci: dátumbélyegző
Szunyó: Karácsonyi betűk
Karel: Merry Christmas Sampler (harang, fenyő)


No comments: