Monday 31 March 2008

Festmény


És most egy egészen más stílus...
Timi szeret festeni-rajzolni. Nemrég vettem egy nagyon jó könyvet: Fiona Watt - A festés iskolája. Mindenféle technikát el lehet belőle sajátítani, ami hasznos lehet nemcsak gyerekeknek, hanem scrapbook rajongóknak is. :-) Ez a festmény is a könyv útmutatása alapján készült temperával.
A perspektíva festésének lényege, hogy minél távolabbi a hegyvonulat annál több vizet kell keverni a festékhez. Először készült a tájkép és a függöny, majd száradás után került rá a fekete macska és az ablakkeret, valamint a függönyre a minta.
Ilyenkor nemcsak Timi, hanem én is kipróbálom az új tudományt és bár egyáltalán nem tudok rajzolni, (az övé mindig szebb lesz:-) legalább annyira jól érzem magam tőle, mint egy kisgyerek.
Aztán nekem még jön a ráadás örömforrás, mindennek a "megszkreppelése".
A fenti oldalhoz Photoshop-ot használtam.
Mostanában minden oldalnál igyekszem alkalmazni valamilyen új technikát, amit eddig még nem, illetve egy-egy trükk elsajátítása mindig eredményez valami új "befejezett" képet vagy díszítő elemet. Ezúttal a tépést és a szöveg formába igazítását tanultam meg. A linkekért köszönet Francinak.
Hozzávalók:
Pelin: Ray of Hope

1 comment:

Unknown said...

De kedves vagy, nagyon szívesen! :)
Tök jó lett a festmény, nagyon ügyes ez a lány! :) :) :)
Meg az anyukája is! :)