Saturday 9 August 2008

Kreatív blogger





Néhány napja Didótól kaptam egy kedves üzenetet, s vele ezt a díjat. Nagyon jól esett és nagyon jókor jött, köszönöm! :-))
Didó a minimál stílus nagyszerű képviselője, légiesen könnyed, finom és elegáns oldalaival már első megjelenésével hatalmas sikert aratott, minek következményeképp egyre többen követik ezt az irányvonalat. Egyszóval (vagy kettővel): divatot teremtett! Nekem nagyon tetszik! Ha még nem ismered, feltétlenül nézd meg a blogját.
Ha nem tőle kaptam volna, biztos hogy ő lett volna az egyik díjazottam.
Ez a díj a következőről szól:
A szabályok szerint:
- kiteszem a logót a blogomba
- belinkelem azt a személyt, akitől kaptam
- megnevezek 5 blogot
- belinkelem a blogokat
- üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek

Megint csak nehéz dolgom volt, mert olyan sok kreatív alkotót ismerek, legszívesebben mindenkiről írnék.
Mégis kiválasztok 5 blogot, amelyek most a kedvenceim, igaz már biztosan legalább egyszer részesültek valamelyik díjból, de talán nem fogják bánni ha újra megkapják :-))
Kolibri: A Scrapbook Flair honlapján találkoztam vele először és azonnal letaglóztak az oldalai. Nagyon tehetséges, érzékeny, színes egyéniség, ami blogján is tükröződik.
Szilvi: Kreatív, lendületes, vidám, mozgalmas stílusa összetéveszthetetlen. Nagyon szeretem a hagyományos oldalait. És persze a blogját. Bármiről is ír, mindig úgy érzem, hogy az nekem is kell :-))
Mesi: Hihetetlen humorával mindig fel tud vidítani. Szeretem olvasni az írásait, nézegetni az oldalait. Mindemellett hiperkreatív is, eredeti, takarékos ötleteinek minden részletét szívesen megosztja másokkal, amiről úgy gondolom nagyon nagy szükség van.
Betsie: Digitális és hagyományos technikában egyaránt kiemelkedően tehetséges. Csodálom oldalait, a rengeteg inda és virágmintát, érzelmes, nőies, finom stílusát.
Franci: Ugyan ő már nem publikál, de fontosnak érzem elmondani, hogy mind közül Nekem az ő blogja volt a legeslegnagyobb kedvencem. Egyaránt remekel digtális és hagyományos műfajban. Hagyományos scrapbookhoz pedig a Mesiéhez hasonlatos kedves és takarékos ötleteket lehetett tőle ellesni. Nemrég azt álmodtam újra megnyitja a naplóját...Úgy hiszem sokan érzik hiányát.

Őket emeltem most ki, de mellettük még vannak mások is akiket ugyanilyen szívesen felsoroltam volna. Itt az oldalsávban linkeltem minden magyar scrapbook-kal kapcsolatos blogot és honlapot, amelyről tudomásom van. Szívből ajánlom őket is.

Mindenkit, aki úgy érzi van mit megosztania, aki szeret örömet okozni, akit jó érzéssel tölt el, hogy rendszerezheti valahol a tudását, gondolatait arra bíztatok hogy vezessen blogot. Akkor is ha nem akarja országnak világnak bemutatni a műveit, hiszen a blogspot pld. lehetővé teszi zárt naplók létrehozását is.
Azt hallottam, hogy egyes körökben ciki az iwiwen fennt lenni, pláne blogot vezetni...Olvastam szigorú kritikákat arról, melynek az volt a lényege, hogy csak az írjon, alkosson a nyilvánosságnak aki igazi művész vagy profi szakember. (Más kérdés, melyről oldalakat írhatnánk, hogy kit nevezünk igazinak?)
De mégiscsak: Valahol el kell kezdeni, nem? Ha megnézem pld ezeket az alkotós blogokat, az elejétől kezdve az olvasást, sokszor hatalmas fejlődést tapasztalok. Még ha úgy érzed, nem ütöd meg azt a szintet, amiről azt gondolod elvárnak tőled, lehet hogy pont a Te írásod jelenti épp a legnagyszerűbb ötletet, vagy a legnagyobb bátorítást, vígaszt valakinek egy adott pillanatban.
Sokat gondolkodtam ezen mostanában.
....És erre a végkövetkeztetésre jutva mégsem hagyom abba az írást:


"Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne ha csak azok a madarak énekelnének benne akik a legjobban tudnak énekelni."
Henry Van Dyke

3 comments:

Mesi said...

Kata, abba akartad hagyni az írást??? Nehogy megtedd! És szerintem nem hiábavaló, nem ciki, aki meg úgy gondolja, nem kell ilyenekkel foglalkoznia. Igazad van, ez örömforrás az írónak is, az olvasónak is, csak szívvel kell csinálni és akkor az is marad. Köszönöm szépen a díjat, és a méltatást is, nagyon jólesett!

Merika said...

Abba ne hagyd!!! Tudod ennek amiről írsz én már a festéssel kapcsolatban megjártam minden fázisát! Nem csak az a tehetséges ember aki tizenéves korától jó iskolában "tanulja" a művészet valamilyen ágát! Igenis nagyon sok embernek van érzéke, izlése, és tehetsége különböző un. művészeti vagy kreatív dologhoz, csak lehet hogy nem volt módja tanulni, későn ébredt rá(gyereket nevelt, kétfelé dolgozott stb.)Utálom amikor a nagy művészek lenézik azokat akik mások, és még le is írják!
A madaras idézetedet elkérem mert nagyon szívemből szól.

Hámos Beáta (betsie) said...

Köszönöm szépen a díjat. :) Az idézet gyönyörű - és nagyon igaz!!! +++