Saturday 14 March 2009

Egy tejeskarton újjászületése



Zolinak minialbumot szerettem volna ajándékozni névnapjára. Ki is válogattam jónéhány kész digi oldalt és előhívattam őket (10*15-ös méretben így 10*10 cm-es képek lettek)
Ez eddig simán ment de nem tudtam hogyan fűzzem össze őket, mert hogy semmiféle hozzávaló anyagom nem volt (se kartonpapír, se kész albumalap), és már igencsak szűkös volt az idő.

Ekkor ugrott be egy hulladékújrahasznosítási ötlet, és a karton amiben a tejet vesszük épp megfelelő volt erre a célra. Kivágtam 6 darab 10*12 cm-es téglalapot. A 10 cm-es szélén az egyik oldalon irodai lyukasztóval kilyukasztottam őket.
Nagyon tetszenek a rusztikus, öreges, megviselt papírok ezért letépkedtem a felső rétegeket. Elővettem Timi kék és fehér temperáját, ezzel mázoltam be először a kékkel, majd száradás után a fehérrel is egy nagyobb ecset segítségével. Került rá némi pasztellkréta és barna tinta is(szintén a gyerekek muníciójából).
A fedőlap szélére egy ugyanígy elkészített tépett papírcsík került a kettő közé pedig egy anyagdarab. Végül kenderzsinórral összekötöztem a lapokat, csak annyira szorosan, hogy lapozgatni lehessen. Pár órát préseltem a legnagyobb könyveim alatt.
Kétoldalas ragasztóval felragasztgattam a fotókat a belső oldalakra.

Gyors, egyszerű, költségkímélő, de mégis egyedi ajándék lett belőle. A második minialbumom. (Az első annyira mini volt hogy egy gyufásdobozba belefért :)

3 comments:

Ányi said...

Nagyon ötletes ajándék lett!

Timcso said...

Nagyon ügyes vagy, szuper ajándék!!A borító fantasztikusan jól néz ki!

szrjudit said...

A borító nagyon szuper, és a képek között is van olyan amit még nem láttam és nagyon tetszik!!! :D