Tuesday 21 April 2009

Igen! :)



Nagyon belejöttem a hullámkarton doboz szaggatásba :)
Anyukáméknál fürdőszoba felújítás zajlik és valamelyik szaniter mellett találtam egy szép egyenesen vágott, hatalmas méretű kartont. Lenyúltam. :)
Egyik esküvői fényképünket szemeltem ki áldozatnak. (ebből több is van és e példány kissé amúgy is megrongálódott) A szélét csiszolópapírral megdörzsöltem, hogy befogja a folyékony kréta, amiből a barackvirágszínt választottam az esküvői virágcsokorhoz harmonizáló színként.
Ugyanezt kikevertem akrilfestékből (csipetnyi világosvörös és magenta valamint egy jó nagy adag törtfehér hozzájárulásával) és bemázoltam vele a megtépkedett papírt. Kapott egy kis adag csillámport is még száradás előtt. Száradás után pedig pasztellkrétát maszatoltam rá itt-ott: zöldet, barnát, fehéret. A fotó alá szalvéta került (dekupázs ragasztó segítségével)
Kerültek rá innen-onnan (kislány hajdíszről, ruháról, selyemvirág csokorról) lehullott virágok, régi naplóhoz való kulcsok, madeira szalag, gombok, rózsaminta anyagmaradékról, a pici szív pedig tojáshéjjal texturált papírból készült. (leírásért kattints ide!)
Egyszóval csupa lim-lomból.

Az efféle környezet- és pénztárcakímélő megoldások nagyon szimpatikusak nekem, úgy látszik ez más téren is nagyon aktuális nálam, pld. a házimunkában.

A kép Simon második kihívására készült, melynek témája éppen az újrahasznosítás, azaz környezetünkben talált, használt dolgokat kell alkalmazni az alkotás során. Április 28-ig lehet pályázni. :)

I made this page for Simon Says Challenge 2.
Recycled materials on the page: wave cardboard, old fabric, flowers from my daughters snood, keys from and old diary, eggshell, lace, napkin.

8 comments:

Lorraine A said...

Oh this is just beautiful !! What a gorgeous page :-) The bride and groom look just lovely and you've framed them perfectly :-)

Thanks for joining the Simon Says Challenge :-)
Lorraine x

Merika said...

Nagyon-nagyon tetszik, még-még!!!!!

Timcso said...

Nagyon szép oldalt készítettél!! Gyönyörűek az újrahasznosított kiegészítőid!!

Köszönöm, hogy részt veszel a kihívásban!:)

Ányi said...

Ráismertem a kartonra :-) Klassz lett ez a képed és a Föld napján pedig igazán aktuális! Igen :-)

ScrapMona said...

Annyira gyönyörű. Örülök, hogy rákaptál a hagyományos ízére is.

debby4000 said...

Stunning, beautiful layout, its so perfect.
luv
Debby

todido said...

Háj Csajszi:) van egy kis játék számodra a blogomon:) örülnék, ha játszanál velem:)
puszi
Didó
http://minimalscrap.blogspot.com/

Iris said...

Oh what an amazing LO, Thanks for joining in the Simon Says Challenge.

Iris