Monday 6 July 2009

Képregény, keretezés,újabb weblapszületésnap és gimp lecke


Múlkoriban beíratkoztam Jessica Sprague születésnapi akcióinak keretében meghírdetett ingyenes kéthetes tanfolyamára (online class). Photo Editing: Frame ups and Special Effect, azaz Fotószerkesztés: keretezés és speciális effektek. Az első lecke nagyon egyszerű volt, ám mégis látványos, egy képkeretet és feliratot kellett tetszőleges fotóhoz hozzáadni. Nagyon szép letölthető kellékeket mellékeltek hozzá. A fenti kép tehát ennek felhasználásával készült.
Aki lemaradt az iskoláról, az se szomorkodjon, mert 57 ingyenes tutorial és 10 ugyancsak ingyenes letölthető scrapbook kellék várja az érdeklődőket ezen oldalon.


Ez a következő próbálkozás még izgalmasabb volt. A képregény hatást próbáltam ki, ugyanazon a fotón Krisssz legújabb Photoshop leírása alapján.
Az így keletkezett kép önmagában is érdekes lett, de azért kiegészítettem egy kis scrapbookos körítéssel: SGD Club-American Rider készletéből.

A Scrapbooks Gone Digital a harmadik születésnapját ünnepli. Augusztus 8-ig minden héten kisorsolnak két embert, aki bármelyik általa választott készletet ingyen megkapja. Ehhez mindössze nézelődni kell a megadott shop-ban és belinkelni annak a kollekciónak a bemutató képét, amelyik megtetszik További információ: ebben a fórumtopicban.

Július 4-10-ig Norma a házigazda, aki az SGD Club készleteinek alkotója. Itt láthatók az ő termékei. (A fenti oldal kellékei is innen származnak)



A GIMP-et tanulóknak és digitális scrapbook felé kacsintgatóknak pedig ajánlom legújabb GIMP leckémet a Scrapbook.hu oldalán. A rétegek kezeléséről és a szövegíró eszköz használatáról írtam. Az eddigi GIMP leckék itt láthatók együtt.

Segítségükkel össze lehet állítani az alábbihoz hasonló oldalt. A hozzávaló kellékek pedig letölthetők a májusi és áprilisi magazinokban található linkekről. :)

2 comments:

Rucola Designs said...

Hú, ez a képregényes nagyon szuper lett!!! Én is járok Jessicához iskolába! :)

Eszter(beszteri) said...

Fantasztikus lett a képregényes! :) Rögtön meg is látogattam az oldalt, és egy igazi kincsesbánya. Jó, hogy megosztottad velünk! Köszönöm!