Tuesday 11 August 2009

Scraplift a Blog4Scrap kihívására



A Blog4scrap augusztus 16-ig meghosszabbította legutóbbi kihívása határidejét, aminek most nagyon örülök, különben nem készült volna el a fenti kép.
Kuznyec és Didó jópár hónappal ezelőtt indították el a sorozatot a blogjukban, amelyben népszerű külföldi scrapbook dizájnereket mutatnak be. Ezúttal Ivelinát (Damayanti Studió) ismerhettük meg.

Az ő galériájából (amely itt látható több mint 250 képpel) kellett választani egyet és abból kiindulva elkészíteni a saját verziónkat. Ezt jelenti a liftelés: bármit, ami megfog egy adott alkotásban (színek, formák, elrendezés, hangulat) azt átvenni és a magunk képére formázni.

Végignézve a galériát beláttam, hogy nem lesz könnyű dolgom, ugyanis rendkívül gazdag kiegészítőkben az összes oldala, nekem meg nem túl sok hasonló stílusú és ennyire minőségi grafika áll rendelkezésemre. Kiválasztottam hát egy viszonylag egyszerűbbet és egy az egyben, a 0-ról megpróbáltam felépíteni az oldalt. (Biztosan említettem már hogy számomra a scrapbookingban az egyik legvonzóbb az, hogy szinte a semmiből is létre lehet hozni csodás dolgokat. Ez is egyfajta varázslat, amelyről az idézet is szól) A napocskát és felhőket kézzel rajzoltam, a többi pedig fotókból és PS alakzatokból reinkarnálódott. A papírral és a bal felső sarokban lévő csipeszes madzaggal bíbelődtem a legtöbbet. A fenti képen tehát minden saját "termék". :)
Betűtípusok: Accord Light SF a kommentárhoz és annak egy vastag változata, Accord Heavy SF a főcímhez, Ancestory SF-el kiegészítve.

Ez pedig a kiindulási kép: Damayanti -Imagination

3 comments:

Eszter(beszteri) said...

De édes lett! Nagyon tetszik. Színvilágban pedig sokkal közelebb áll hozzám, mint az eredeti... :)

Osli said...

szuper, hogy mindent te csináltál. ezáltal még értékesebb lett az oldalad, és nem kevésbé tetszetős, mint az 'eredeti'
:)

Ányi said...

Fú, Kata, ez naon jó lett! Főleg, hogy minden saját elem... valami fantasztikus! A lift annyira jól sikerült, hogy szerintem jobb lett mint az eredeti :-) Tetszik az is, hogy a fényképen az emberek beálllítása is hasonló. Kedvenc!