Tuesday 19 February 2008

"Gyerekrajzok világa"

Indul egy új cikksorozat az Okosbaba honlapján a gyerekrajzokról.
Timi másfél évesen átszellemült arccal hosszasan festegetett, finom vonalakat húzott a papírra, akkor azt hittük, hogy nagyon hamar és jól fog rajzolni. Aztán később nem volt hajlandó. Mikor már a kortársai felismerhető alakokat kreáltak, ő dühösen firkált és közben mondogatta, hogy "nem tudok rajzolni".
Az áttörés egyik nyáron jelentkezett, ha jól emlékszem 4 éves kora körül, amikor teljesen váratlanul egy szép, színes kislányt rajzolt kint a diófa alatt, amíg mi beszélgettünk. Mindenki meg volt lepve. Onnantól kezdve egyre nagyobb kedve lett hozzá, és főleg mostanában teljesen eredeti ötletekkel áll elő. Sorra hozza az ötösöket, persze mi is dícsérjük folyamatosan, amitől aztán egyre lelkesebb lesz és egyre jobb is...
(így működik ez mindenkinél munkában, művészetben, tanulásban, minél több pozitív visszajelzést kap valaki annál sikeresebbé válik..)
Bence is firkál már. Múltkor például a fehér pólója volt tele kék vonalakkal. És ez még csak a kezdet. Majd amikor megjelennek a falon, bútorokon a különféle járművek és mesebeli figurák... :-))

2 comments:

Bea said...

Timi rajzai nagyon szépek. Tele vannak élettel, színekkel és ötletekkel.Nagyon ügyes!

Budaházi Brigitta said...

Nekem is nagyon tetszenek Timi rajzai. Azzal, amit pedig a zárójeles részben írtál, MAXIMÁLISAN egyet tudok érteni. szülőként is és scrapbook-rajongóként is. :)