Thursday 1 May 2008

Ajtó




Újabb kísérlet az összemosással.
Az idézet pedig egy wordart próbálkozás részemről, ez volt a legnehezebb része, még gyakorolnom kell.

Háttérpapír és overlay: Adeyeo




Ez az oldal úgy kezdődött hogy volt egy aranyos fényképem, ami a fényviszonyok (és hozzá nem értésem) miatt nem sikerült túl jól, ezt szerettem volna javítgatni, de közben máshogy alakult.


Gyermekkoromban órákat töltöttem az ágyneműs szekrényben ücsörögve, és közben történeteket találtam ki arról, hogy van ott egy titkos ajtó ami átvezet egy másik világba, egy csodálatos mesebirodalmba, csak türelmesen kell várni hogy megnyíljon. (Később találkoztam más felnőttekkel is, akiknek volt hasonló élményük, így megnyugodhatok, hogy ez nem abnormális :-) Azóta is szeretem az ilyen meséket...
És valahol még mindig hiszek benne...
Életünk során hatalmas házban bolyongunk, ahol millió ajtó nyílik, melyeken csak egyszer lehet bemenni. Sokszor nehéz választani. Olykor úgy tűnik minden ellenünk van és mi kétségbeesetten toporgunk egy sötét szobában. De ha ilyenkor el tudunk csendesedni talán észrevesszük, hogy valamelyik kilincs megcsillan, ebben a pillanatban már tudjuk, valami véget ért, új útra kell lépnünk. Néha nagyon veszélyes folytatni, omladozó lépcsőkön juthatunk csak feljebb. Máskor mélyre kell merülnünk, hogy megtaláljuk azt amit keresünk és megértsük mi az ami igazán fontos az életünkben.

Ha nem fordulna néha rosszra a sorsunk, akkor nem tudnánk magasabb szintre lépni, mert ugyan mi késztetne minket egy biztonságos hely elhagyására.

Nem kívánom hát hogy mindig kerüljön el a bánat, mert az lehetetlen. Azt kívánom inkább hogy az azok az ajtók, melyek elvezetnek Csodaországba mindig nyíljanak meg Előtted!



(Zárójelben egy kis álomszimbolika



"ház: az én jelképe, illetve a test szimbóluma. Romos ház utal arra, hogy az álmodó elhanyagolja egészségét; besötétített ház jelképezi az álmodó zárkózottságát, a külvilág eseményeire való vakságát; épülő ház jelezheti az énünk fejlődésére tett erőfeszítéseket - hogy mi hiányzik még a házból, utal arra, hogy min kellene még változtatnunk az énünk tökéletesítése érdekében "
"ajtó: kapcsolat a külvilággal, illetve átjárás a belső én egyes fejlődési szakaszai között "
"emeletek: tudatunk fejlődési szintjei "
"lépcsők: lelki fejlődés, átjárás a tudat szintjei között, lefelé-tudatalatti világába, felfelé-magasabb szellemi szintek irányába való törekvés ")

3 comments:

Szilvi said...

Köszönöm Kata! Az én lelkemnek most pont valami ilyen biztatásra volt szüksége.
A word art szerintem nagyon jól sikerült! És ugye láttad a Narnia-t?

M. said...

Nagyon szép ez az oldal! És amiket leírtál mellé! (Még jó, hogy nem jól sikerült az a fénykép, különben nem született volna meg ez az oldal.)

Budaházi Brigitta said...

ez meseszép és tündérszép oldal lett, Kata! nekem nagyon tetszik...! A sok-sok virág alul, Bencus mosolya... az egész nagyon szép!