Wednesday 28 May 2008

Körhinta





Ez a kép is egy scraplift, az eredeti itt látható. Szerettem volna egy hasonló hangulatú hátteret készíteni a fotóhoz, ehhez 5 db papírt és további két díszítő elemet (pillangó, indák) ötvöztem a fedési módok és átlátszóság változtatásával. (Az eredeti kellékek készítői: Adeyeo, HappyScrap, Scrapbooks Gone Digitals, Scrap Girls, Little Dreamer, Amy Sumrall, Tabrizia)
Nem találtam sehol igazán szép és élethű virágokat az ingyenes készletek között, ezért egy makrofotóból készítettem egyet. A CoffeeCup oldalán rengeteg gyönyörű háttérkép található. A bélyegző alapja pedig Gigi készlete volt. (Sajnos a GIMP-pel nagyon nehéz ezt imitálni, ezért Photoshoppal készítettem egy sablont, amit most már nagyon gyorsan átalakíthatok, ha egy új témához szeretném használni. Fontos volt, hogy az oldalon minden információ rajta legyen : ez a bélyegzőforma nemcsak szép de rendkívül praktikus is. Igyekeztem hogy a többi felirat is az oldal díszeként szolgáljon. Szóval rengeteg mindent felhasználtam mégsem zsúfoltam tele.
A vers Tamkó Sirató Károly: Csillagjáró Fehér Ráró c. verséből egy kis részlet.
A fotót csak egy kicsit korrigáltam: az ég színét élénkebbre vettem, majd a teljes fotónál a színegyensúlyt megváltoztattam. A ciánkék-vörös közötti csúszkát egy picit a vörös felé toltam.
Nemrég láttam a tv-ben hogyan készülnek a filmek. Itt kockáról kockára retusálnak illetve a színeket alakítják, ha bensőségesebb jelenet van akkor a vörös, ha ridegebb hatást szeretnének elérni akkor a kék dominál. Érdekes volt nagyon, nem is gondolná az ember, hogy ilyen apró trükköknek mekkora jelentősége van, no és milyen hatalmas munka van a háttérben.

3 comments:

Budaházi Brigitta said...

Nagyon tetszik, Kata. Nem csodálom, hogy inspirált az eredeti oldal, de nekem a Tiéd is nagyon tetszik! A kép színeit nagyon szépen alakítottad, a háttérpapírok gyönyörűek, és az idézet... . Ami még nagyon megfog a cím betűtípusa. Általában letöltöm és soha nem használom az ilyen cirkalmas betűtípusokat, pedig nagyon tetszenek. A Te oldaladon nagyon jól mutat. Stílusos a körhintához, és szép így ezzel az egész. Timi pedig tündér - még mindig. ;)

todido said...

Gyönyörű az egész! A hangulata, a színek, a betűk, a Csaj! Nagyon szép lett!!!!

Hámos Beáta (betsie) said...

Nekem is nagyon tetszik, Kata! Teljesen sikerült visszaadnod a hangulatot szerintem! Nagyon illik ide ez az idézet, a bélyegző is nagyon klassz lett, a fénykép retusáláshoz pedig elismerésem!