Wednesday 21 May 2008

Útbaigazítás

Átcimkéztem a GIMP-re vonatkozó bejegyzéseimet, talán egy kicsit áttekinthetőbbé válik ezáltal.
Ha az összeset listázni szeretnéd: kattints a gimp címszóra.
Ha még nem ismeret a programot, sem pedig ezt a hobbit, de szeretnéd kipróbálni akkor válaszd a gimpscrap kezdetek cimkét. Ide olyan leírásokat töltöttem fel, amelyekben igyekeztem kitérni minden apró részletre. Magyar nyelvű linkeket ajánlok az alapfunkciók gyakorlásához ill. a program letöltéséhez.
A gimpsrap leckék címszó alatt részletes leírások találhatók többnyire tömörítve, amelyeket a 4shared fáljmegosztóról tölthetsz le a linkre kattintva.
A gimpscrap trükköket akkor javaslom, ha már nagyjából ismered a programot, ezeknél nem térek ki a részletekre.
A gimpscrap trükkök-régi és a gimpscrap leckék-régi cimke alatti bejegyzéseim még a GIMP előző verziójával kapcsolatosak. Jelenleg a GIMP 2.4 magyar nyelvű fejlesztését használom.
Az újabban feltöltött leckéim pdf formátumban vannak elmentve, amelynek olvasásához az ingyenes Acrobat Reader használható.
A leckék és freebie-k, azaz ingyenes készletek tömörített formátumban a 4shared oldalán vannak, amely egy ingyenes tárhely és fáljmegosztásra szolgál.
A tömörített fájlok letöltése a következő:
A blogban kattints a megfelelő linkre. (pld letölthető itt szóra), innen átkerülsz a fálj tárhelyére, egy kicsit várni kell hogy megjelenjen a "download file" felirat. Erre rá kell klikkelni, majd "megnyitás" Időnként nagyon sokáig tud tartani a letöltés, az anyag méretétől függ. Ha kész akkor "Kibontás ide" menüpontra kattintasz, kiválasztod a megfelelő mappát és végeztél is.
A tömörített fáljok kiterjesztése .zip vagy .rar és pld a winrar programmal bontható ki. (ami azt hiszem alapból benne van a windows-ban)
Remélem sikerült megkönnyítenem a keresgélést!
Ha a leckékkel kapcsolatban bármilyen probléma merül fel, nagyon szívesen segítek Az e-mail címem rainbow7203@gmail.com. Mindenféle visszajelzést örömmel fogadok, (érhetőek-e a leírásaim, van-e rá igény, mi érdekelne még stb..)Persze én sem tudok mindent csak felhasználói szinten ismerem a programot és még úgy is sok apró zug vár benne felfedezésre :-), de ha tudok, akkor válaszolok.

3 comments:

Tinci said...

Szia Kata!
Nagyon sokat tanulok a leckékből.A Te oldaladat olvasgatva kezdtem el a Gimpet használni, és nagyon tetszik.Ha lehet, írj még leckéket, sokat okulhat belőle, aki akar.
Ja, és köszi a tananyagokat és az inspirációt!

Kata said...

Köszönöm én is a visszajelzést :-)

Anonymous said...

Kedves Kata!

Digitális scrapbookot szeretnék tanulni, ezért kezdtem el foglalkozni a Gimp-pel.(Ami annyit jelent eddig, hogy letöltöttem...)Nagyon megörültem a blogodnak és most nekilátok!
Majd írok is
Andi Fehérvárról