Thursday 28 August 2008

Házi kézműves tábor



Nyári délutánok kedvenc elfoglaltsága a közös kreatívkodás vagy mini házi kézműves tábor.
Ilyenkor mindenfélét szoktunk alkotni: festés, ragasztás, batikolás, pólófestés, dekupázs. Épp mihez van kedvük és persze alapanyagunk. Néha csatlakoznak más gyerekek is: unokatesók, szomszédok, barátok, barátnők.
A fenti scrapbook oldalon a pasztellkrétával való ismerkedésüket örökítettem meg.
Ehhez megint körítettem egy új készletet. A kréták igazi fotókból vannak átalakítva, a kör alakú hullámkartont Levente (a fotón középen szereplő nagyfiú) vágta ki, én pedig lenyúltam, a fa rajza pedig egy Gimp pecsét alapjaira készült, Photoshop olajpasztell ecsettel festettem át: ez az egész háznak árnyékot adó nagy diófát hivatott kihangsúlyozni.
A kör alakú hullámkarton alatti plecsnit nagyon egyszerűen létre lehet hozni a GIMP-pel a következő menüpontok alatt: Szűrők/dekor/kávéfolt.

Betűtípusok: Chalk Dust és SchoolScriptDashed. Ezek az ingyenes fontok kíválóan illenek a hamarosan aktuálissá váló iskolás és gyerekes témákhoz.

A készlet (1 háttérpapír, 1 kör hullámkarton, fa pasztellkrétával, kréták - 20,9 MB ) itt letölthető
Chalk mini kit (1 bg paper, 1 circle cardboard, chalks, pastel painted tree embellishments - 20,9 MB) download here.

2 comments:

Timcso said...

Aranyos készlet! Köszi!

Budaházi Brigitta said...

Ez de kedves megint, ez az oldalad, Kata! Timit nagyon bírom a képen. Viszem a freebiet is, ami szintén megint olyan szép, mint szoktak a tieid. :) És milyen jó, hogy közösen készítettétek a készletet is!!