Sunday 14 September 2008

Kispasis freebie :-)




Régebben csak önmagukért jöttek a világra a készleteim.
Egyszerűen: jártamban-keltemben amiben csak scrapbook kiegészítőket és háttereket láttam (ez bármi lehetett természeti képződményektől kezdve a ruhákon át a bútorokig) azt lefotóztam, majd mikor jött az ihlet, leültem és megalakottam. Aztán vagy felhasználtam, vagy nem.
Pont egy éve készítettem az elsőt. Egy gyönyörű, marokkói stílusban berendezett szálloda ihlette. Úgy gondoltam, hogy közkinccsé teszem. A Scrapbook Flair oldalán bárki indíthat kihívásokat, ott hirdettem meg és 22 kép született. Nagy boldogság volt végignézni ezeket.
Ekkor viszont váratlan fordulat történt: kiderült hogy ez az akcióm nem ingyenes, hanem úgynevezett szponzorált kihívás, amért egy kisebb összeggel (ami nekik kisebb, nekem nagyobb - minden viszonylagos :-) kell fizetni, vagy pedig egy teljes kollekcióval (hetente adnak ki új aktuális, ingyenesen letölthető digitális készleteket a honlapon). Az utóbbit választottam, tele aggodalommal. Az aggodalom azért volt mert én nem voltam (s ma sem vagyok) profi, szemben a többi dizájnerrel, akik hivatásszerűen ezzel foglalkoznak. Végülis jól sült el és elfogadták a készletemet. Ettől aztán vérszemet kaptam :-) és most már nincs megállás.
Talán észrevettétek, hogy mostanában sűrűbben jelentkezem kisebb készletekkel, szemben a régebbi terjedelmes ám ritkábban közölt kollekciók helyett.
Megfordítottam az alkotási folyamatot: egy adott képhez készülnek a hátterek és kiegészítők. (Ehhez tetemes mennyiségű látszólag semmi értelmeset nem ábrázoló furcsa fotó áll rendelkezésemre egy "nyersanyagok" nevezetű mappában)
A mostani is így esett meg. Volt egy fotó amiből kibontakozott a "körítés". Összeállt az oldal, amit aztán szétbontottam részeteire és készen áll az eheti mini-kit. :-)
Most a címfelirat fortélyait is megosztom, ha valakinek tetszik a formája, de a szövege helyett mást szeretne. Íme:
1. A wordarthoz Gimp-pet használtam
2. Szövegíró eszközzel az oldalhoz megfelelő méretben készült a "PASIK" felirat, egy férfias, vaskos és erőteljes Dispach black nevű font mellett döntöttem. Ezt egy átlátszó hátterű új fájl-ba illesztettem, majd a szűrők menüpont alatt az Alfát-logóvá menüpontot, ezen belül pedig a textúrázást választottam (nagyon fontos hogy a szöveg háttere átlátszó legyen, különben nem működik) Kicseréltem a mintát egy fém mintázatra. A létrejött logo több rétegből áll, s a rétegek közül az alsó kettőt (blend és shadow nevűt) kitöröltem, majd összeolvasztottam a maradékot.
3. Egy másik fájlban elkészítettem a "Kis" feliratot. Hogy kontrasztos legyen egy gyengébb, vékonyabb kézírást választottam: Texas Hero. Itt is az Alfát-logóvá alakítást alkalmaztam, ezúttal a krómozást, aminek a végén az alsó (background nevű) réteget töröltem ki.
4. Elhelyeztem mindkét feliratot az oldalon, hozzáadtam a gombokat stb. és ezzel készen is van.
Egy gyorsabban letölthető változatot is közzéteszek, ahol a hátterek mérete 2500*2500-as.
A fotó Bence névnapján készült, ahogy a frissen kicsomagolt rendőrautóval játszanak kisebbik unokabátyjával együtt:


4 comments:

todido said...

köszönöm, el is vittem, akad jó néhány pasi a baráti körben, ahová fel tudom használni! Nagyon csípem ám az oldalaid, nomeg a stílusod, tök jókat alkotsz!!!! Sokat tanultam ám Tőled a gimp-ről, nagyon hasznosak a leírásaid. no abba is hagyom a púderezést:-)))))
puszi

Budaházi Brigitta said...

Kata, ez a készleted is olyan szép! Jó volt olvasni, hogyan vált belőled digi dizájner. Nahát, már egy éve? Óriási gratula!!!!! A letöltésszámból látszik, hogy nemcsak a hazaiak, hanem a külföldiek is megszerették a készleteidet! Csak így tovább!Büszkék lehetünk Rád!
G.

Hámos Beáta (betsie) said...

Nagyon klassz készlet! :) És gratulálok az egy éves évfordulóhoz! :) Nagyon ügyes vagy!

Timcso said...

Gratulálok az egy éves évfordulóhoz!
Épp most tölti a gépem a készletet, nagyon tetszik!!Köszi!