Thursday 30 October 2008

Sárgarépás pulykacomb wokban



















Tavaly karácsonyra kaptam egy wokot. Nagyon szeretem használni, mindent meg lehet benne főzni, amit serpenyőben, vagy akár bográcsban készítenénk.
Mivel naponta főzök, és rengeteg egyéb dolgom is van, igyekszem olyasmit választani, ami nem túl időigényes és minél kevesebbet kell utána mosogatni :-)
Az alábbi étel is nagyon egyszerű, ha a ráfordítandó munkát nézzük, nem több fél óránál (a hozzávalók szempontjából pedig nagyon rugalmas vagyok attól függ miből mennyi van itthon)

Sárgarépás pulykacomb wokban

Hozzávalók:
1 db kifilézett pulyka felsőcomb
1 szelet szalonna (kolozsvári)
1-2 szál sárgarépa
néhány fej gomba
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
étolaj, só, bors, tárkony, petrezselyem, paprikakrém (pld Édes Anna vagy Pirosarany)
1 dl sör


A húst, szalonnát, sárgarépát kockára vágom, gombát felszeletelem, felaprítom a hagymát. Kevés olajat felmelegítek, üvegesre sütöm benne a hagymát, majd hozzáöntöm a többi hozzávalót (húst, szalonnát, zöldségeket), rányomok néhány gerezd fokhagymát, kevés (nem csípős) paprikakrémet, és rászórom a többi fűszert , majd összepirítom. Mielőtt odaégne felöntöm egy kevés sörrel, majd ha elpárolgott az alkohol, lefedem és így párolom. Időnként rá kell nézni és egy kis vízzel felönteni. Kb 1 óra alatt finom puhára fő. Rizzsel nagyon jó, mert marad egy kis szaftja.

Jó étvágyat! :-)

No comments: