Tuesday 28 July 2009

Nyaralás-kezdet



Végetért őrségi nyaralásunk.
Tartva magam év eleji fogadalmamhoz, miszerint minden lényeges eseményről készítek egy-egy oldalt, elkezdtem feldolgozni az emlékeket a fotókönyvhöz.
Az utazás alatt egyébként volt nálam egy füzet és abba jegyeztem fel az eseményeket. Rettentő mennyiségű fotó készült, nehéz volt belőlük választani.
Eléggé időigényes már maga a válogatás és a képek vágása, így aztán egy nagyon egyszerű dizájn mellett döntöttem. A díszek főképpen általam lefotózott tárgyak lesznek..igaz más nem is nagyon férne már rá :)
Életemben először dolgoztam eleve duplaoldalon, sőt megkockáztatom a középre helyezett fotókat is, ügyelve arra, hogy semmi lényeges részlet, vagy szöveg ne kerüljön a közepére. Az új fotókönyvnél egyébként már nincs itt kivágás, csak a széleknél, de úgy gondolom, hogy bizonyos dolgoknál (pld szöveg) zavaró lehet, ha pont ott hajlik a könyv.
Első állomásunk az állatkert Veszprémben: szerencsénk volt mert még bejutottunk a vihar előtt. Erre az oldalpárra csak két dísz került: Designer Digitals kacskaringós bélyegzők és NewlifeDreamsdesigns: Love, love, love készletből a repülő virágok, amelyikkel a nagy szélvihart szerettem volna illusztrálni, amiben részünk volt.
Háttérpapír saját kreálmány, ez lesz végig, kisebb módosítgatásokkal.
Betűtípusok:
Arno Pro - mely különösen hosszabb kommentárok írására alkalmas, nagyon szolid, jól olvasható és helytakarékos
Invite SF - címfelirathoz, remekül díszíthető vastagságánál fogva
BrockScript - szintén kommentárokhoz elsősorban, gyönyörű, elegáns, vintage-heritage környezetben tudom leginkább elképzelni, a hosszú ő és ű kivételével minden magyar karaktert is tartalmaz és ingyenesen letölthető.

3 comments:

Unknown said...

Olyan jó lett ez a duplaoldal. A képek szuperek, nagyon tetszik a saját háttér is :) Milyen érdekes, az ArnoPro betűtípus nekem is az egyik kedvencem :) a BrockScriptet pedig már le is töltöttem, köszi!

Eszter(beszteri) said...

Nagyon jó oldal lett! És köszi a betűtípus ajánlásokat, töltöm én is őket! :)

Kriszta (hozak) said...

Klassz ez a dupla oldal, várom a folytatást! A betűtipusokat köszi!