Saturday 20 September 2008

Előző évezredbeli emlék és mai freebie!



Az alábbi képet a Scrapbookozz Velünk legutóbbi kreatív próbatételére készítettem.
A fotó az előző évezredben készült, amikor digitális fényképezőgépről még hallottunk, abban az időben mikor a scapbook Amerikában is éppen hogy csak ébredezni kezdett, mielőtt az internet a gyors terjeszkedés útjára lépett volna. De ezekről én még semmit sem tudtam. ..
Martonvásáron volt a fotózás, gyönyörű helyszínen, a Brunszvik-kastély parkjában. Akkor mindenkinek nagyon tetszettek a képeink, amiket egy hagyományos kis albumban helyeztem el. Később, ahogy fejlődött a technika, egyre szebb esküvői fotókat láttam és megbántam, hogy nem műtermit csináltattunk. Főleg a portrék miatt. Ragyogó napsütés volt és ez meglátszott a hunyorgós szemeken, árnyékos arcokon. Szóval már nem tetszett úgy mint rég.
Egészen mostanáig, amikor is a kihívás kedvéért elő kellett vennem újra őket. Rájöttem, hogy sok hibán talán én magam is tudok javítani, színezéssel, retusálással és scrapbookos környezetben új megvilágításba helyezhetem ezeket a fotókat is.
Ezúttal szépia árnyalatra színeztem a kedvenc esküvői fényképünket, így igazítottam az egészet a felhasználásra kiválasztott matricához. Az esküvői csokor színét meghagytam (rétegmaszk!), s ennek a fáradtrózsaszín árnyalatát alkalmaztam a szépia mellé második színnek. Több scrapbook oldalon láttam már ezt a barna-rózsaszín párost, ami nagyon tetszett, de még nem használtam.
S ezekből a kis lépésekből egy újabb készlet is született. Használjátok egészséggel!


2 comments:

Maria said...

Thank you! Your blog post will be advertised on the DigiFree Digital Scrapbooking Freebie search engine today (look for timestamp: 21 Sep [LA 12:09am, NY 02:09am, UK 07:09am, OZ 05:09pm] ).

Timcso said...

Nagyon szeretem ezt a színpárosítást! Köszi a készletet, szuper!