Friday 31 October 2008

Szülinap Halloween idején


















Timi ma délután tartotta születésnapját barátnőivel. Pontosabban: Szülinapi Halloween Klub Partit :-)
A programot közösen terveztük meg. Kitalálta, hogy új nevet kell adni a társaságnak, mert a régit már kinőtték, és azt is, hogyan történjék a névválasztás. Még avató ünnepséget is rögtönöztek. A menü szintén Timi ötlete volt. Semmi extra dologgal nem készültem (torta, pattogatott kukorica, chips, meleg szendvics, üdítő volt) viszont mindennek új, horrorisztikus nevet adott. (pld vérszörp, sós giliszták stb) A torta pók alakú volt és rém egyszerűen, kókuszgolyó masszából formáztam meg. (Tavaly is ez volt az alapanyag, mert nagyon szereti, csak akkor hercegnőhöz illő, elegáns kivitelezésben). Egyébként ezen az angol nyelvű honlapon : Coolest-birthday-cakes.com számtalan jobbnál-jobb ötlet közül lehet válogatni, ha valaki szeret ilyen különleges formájú édességeket készíteni.
Rendeztünk fekete macska vadászatot. Ez kincskeresőhöz hasonló játék. A lakás 12 különböző pontján elhelyeztem az előző héten közösen kifestett fekete macskákat és mindegyik hátoldalára ráírtam egy számot (ugyanis ez szolgált tombolajegyként is a későbbiekben) és azt hogy hol kell keresni a következőt. Voltak alkalomhoz illő rém-rejtvények is, amiket a gyerek-kreatív témakörben kedvenc honlapomról, a Family Fun-ról, nyomtattam ki. Ezt az oldalt már régóta látogatom, rengeteg inspiráció van közös játékokhoz, bulikhoz, kézműveskedéshez, különleges receptek kimondottan gyerekzsúrokhoz és még millió más ami egy lelkes anyukának vagy apukának érdekes lehet. Nyomtatás előtt átírtam magyarra Photoshoppal, hogy önállóan el tudják olvasni.
Mindenki készített egy-egy scrapbook oldalt aktuális fotóval. Ehhez a néhány bejegyzésel korábban közölt készletem elemeiből állítottam össze egy kis csomagot, írásos útmutatóval. Nagyon tetszett a lányoknak, még jobban mint a tavalyi hercegnős kép, ugyanis most már trükköket is tanítottam nekik: a tépést és a tintapárna használatát. Volt egy nagyon egyszerű elrendezéstervem, amiből ki lehetett indulni, és a végén három egyedi műalkotás született. Kicsit viccesnek találtam, hogy olyasmit tanítok amit én is csak most kezdtem kapizsgálni, de végülis van egy mondás, hogy 'aki ért hozzá az csinálja, aki nem, az tanítja' :-) Meg régebben, lelkes angol nyelv tanuló koromban, olvastam Lomb Kató könyvét, aki pont erre buzdít mindenkit, ő is csak néhány leckével járt előrébb mint a tanítványai. Tényleg működik, nemcsak a nyelvtanulás terén...
Hogy mit alkottunk, azt majd egy későbbi bejegyzésben fogom megmutatni, éles szeműek a második oldalon talán látnak belőle valamit :-)
Bence is részt vett minden mulatságban, lelkesen tépkedett és ragasztgatott, egyízben pedig a tintapárnát is megkóstolta.
A csendes rejtvényfejtés, alkotás, tortázás, koccintás és tombola után boszorkánytánc vette kezdetét nálunk még soha nem tapasztalt hangerővel (ajaj, pár év múlva inkább elmegyek itthonról ilyen napokon :-) . A sötétben csak Timi mini színes diszkólámpája, most varázsgömb, és a szellem alakú mécses világított. Bencét láthatólag nagyon érdekelte az új módi. Ő is beállt táncolni, sőt hogy ki ne maradjon a jelmezes mókából hirtelenjében egy konyharuhát terített a nyakába és úgy járta tipi-topi táncát, amit egy különleges pingvinről szóló filmből tanult nemrég.
Annyira belelkesedtek, hogy elhatározták, hogy kipróbálják az ilyenkor hagyományos "trick or treat" szokását, amiben (a szomszédban lakó) Mamáék és Nagynéniék lelkes partnerek voltak. A fiúk boszorkányorral és vámpírfogakkal riogatták a bekopogó bűbájosokat. Cukorka helyett pedig sütit és kekszet kaptak.
Sajnos hamar eltelt ez a nap, de az hiszem mindannyiunknak egy szép emlék marad.
Ezért is igyekeztem még most hamarjában, míg friss az élmény, leírni és scrapbook oldalba önteni mindent.

Hozzávalók voltak a saját Halloween készletemen kívül a ScrapGirls mai freebie-je (Abracadabra Special) és az a fekete macska sablon, ami a FumilyFun Black Cat Treasure Hunt leírásának melléklete (ezt használtuk egyébként a fekete macska gyűjtős játékhoz is.)

5 comments:

krisssz said...

ooooooooooh, ez szuper buli lehetett! Fantasztikus dolgokat találsz ki. Legkisebbemnek most lesz a szülinapja, a 14. és ő fiú. Egyelőre fogalmam sincs mit lehet kitalálni egy sereg ekkora gyereknek, hogy egyrészt ne zavarja őket a "program", másrészt ne csak a céltalan idétlenkedés legyen. Nagyon vidám kis oldalk készítettél belőle:)

Budaházi Brigitta said...

Kata, ez TÜNDÉRI... ööö akarom mondani, boszorkányos lett! :) Nagyon tetszik az oldal is, meg a beszámoló is. Olyan kreatív anyuka vagy, Timi hálás lesz még ezekért az emlékekért... no meg, az oldalakért. Klassz az egész!

{Hana} said...

Szuper Anya vagy!! Úgy tetszik, ahogy ünnepeltetek!!! A csajok is "TÖK" jó fejek (persze a fiúk is ;-)
Köszi a linkeket is, nagyon jól fog jönni ;-)

Merika said...

Nagyon jó kis buli lehetett, jó visszaemlékeznem amikor még én is csináltam hasonlókat a gyermekeimnek!
Nézz be a blogomra, van Neked ott valami.

Timcso said...

Az én blogomon is vár valami!:)