Tuesday 2 December 2008

Készülődés karácsonyra


Idén Timi készítette az adventi koszorút egy kis atyai segítséggel a már meglévő díszekkel, még a gyertyák is tavalyiak picit megfaragva. Ugye milyen szép lett!
Kicsit ritkábban jelentkezem az elmúlt időszakban, aminek pontosan a fenti cím (karácsonyi készülődés) az oka. Nagyon sok tennivalóm van mostanság, a néhány bejegyzéssel előbb említett Todoist online határidőnapló programot bizony igencsak kihasználom.
Végre sikerült megrendelni az összes ajándékot, illetve csak néhány apróság van hátra. Ezúttal sem vágyom naphosszat járkálni az áruházakban, miközben azon aggódok, hogy a gyerekek vajon mit csinálnak a rájuk bízott nagyszülőkkel :-) Úgyhogy a bevált online vásárláshoz folyamodtam. Ajánlok néhányat amiben abszolút meg lehet bízni, ha hiányzik egy termék értesítenek és választhatok mást, illetve a határidőket (1-2 hét) tartani is tudják.
Tulli játékáruház nagyon jó a honlapjuk, áttekinthető, különféle szempontok alapján lehet keresgélni (pld életkor, összeg, játék típusa, márkája stb)
Bookline az hiszem nem kell bemutatni senkinek, árban mindenképpen a legkedvezőbb könyvlelőhely
Ünnepek áruháza ugyan nem kimondottan ajándékbeszerző hely, egy partikellék webáruházról van szó, de az utóbbi hónapokban előfordult hogy sürgősen kellett volna valami, amit sehol máshol nem találtam, itt mindig volt. És ami a lényeg: a kapcsolattartás és a gyorsaság extra. Ezért mindenképp meg szerettem volna említeni.
Más kérdés hogy itthon a számítógép előtt ülve valahogy nem olyan igazi a karácsonyi hangulat. Ezért, ha a tülekedős vásárlást el is kerülöm, valamilyen kisebb vásárba biztosan elmegyünk.
Az iskolában hagyományos módon minden évben megrendezik a Luca napi vásárt, ahol a gyerekek és szüleik által készített portékákat árulják, az ebből befolyó összeg pedig az osztályokat fogja gazdagítani. Timiék adventi koszorúkat készítettek rajz és technika órán erre a célra. Én pedig úgy döntöttem, hogy végre belevágok a féltve őrzött scrapbook papírjaimba. Hogy megadjam magamnak a kezdő lökést, megnéztem ezt a videót itt, ami a harmadik típusú képeslap készítését mutatja be. Bár bélyegzőm nem volt és jófajta nyomtató híján ilyen szép kapcsos formát sem tudtam készíteni magamnak, ezért ezt kihagytam, a szalag rögzítésének technikája volt a lényeg, és így is elég jól mutat.
A fent látható lapok tehát életem első képeslapjai. Kissé gyermetegek, de beleadtam szívem-lelkem és sok-sok csillámport, ami hamarosan beborította a bútorokat és a ruhámat is. Timi segített, neki is nagyon tetszett és igazán jól szórakoztunk. Ezen kívül a csillogás arra is jó, hogy elterelje a figyelmet a hibákról...szóval jó dolog.
A hétre egyébként ez a terv, szigorúan Bence alvásidejére korlátozva (napi 2 óra), különben elbúcsúzhatok minden szétszedhető és széttéphető kellékemtől.
Mindenkinek nagyon kellemes készülődést kívánok a következő 22 napra! :-)

2 comments:

Timcso said...

Nagyon szépek a képeslapjaid, én még csak most fogok hozzálátni az elkészítésükhöz. Timinek pedig gratulálok az adventi koszorúhoz!:)

email: Steph@SimonSaysStamp.com said...

Thank you for sharing the wreath..it makes me smile!-Heidi