Tuesday 16 December 2008

Trendi



Ha valaki igazán divatos szeretne lenni, az idén lila díszeket vásároljon fehér és arany kiegészítőkkel! A formák közül az angyalka és rénszarvas a nyerő és legyen angyalszárny, műzuzmara és sok csillogó kristályos, strasszos kellék.
A lila egyébként tradícionális karácsonyi szín, leginkább az adventi időszakhoz kötődik. A hagyományos adventi koszorúra három gyertyát helyeznek 3 lilát(1. 2. 4. vasárnapra) és 1 rózsaszínt (a 3 vasárnapra).

Egyéb színtrendek is élnek. Néhány évvel ezelőtt lehetett látni fekete-fehér díszes karácsonyfákat. A fehér még most is meghatározó, a feketét pedig az antracitszürke helyettesíti amit barnával is meg lehet még toldani.
A lilához társulhat még annak pasztel árnyalata , a barna és az ecrü.
Ami sokaknak tetszik a melegsége miatt: óarany, bronz. Idén ezt meg lehet toldani ezüsttel is.
Régen kék-ezüst karácsonyfánk volt, amit egy idő után olyan hidegnek találtam ezért a kéket lecseréltem aranyra, évek óta arany-ezüst a fánk. Praktikus okokból nem üveg, hanem műanyagdíszekkel műfenyő. A díszek nem törnek össze, a tűlevelek nem szúrnak és nem hullanak (csak egy kicsit), nem kell fát vásárolni (megvan a hangulata annak is, de nekem nem hiányzik) Szoktunk behozni néhány igazi fenyőgallyat és szeretek karácsonyi illatot (fenyő, narancs, fahéj stb) párologtatni. A fények és a csillagszóró sem maradhat el.
Gyerekkoromban a feldíszített fa megpillantása volt a legnagyobb élmény. Szüleim díszítették és mi csak akkor mehettünk be a szobába, mikor minden elkészült. Mikor megkérdezték milyen ajándékot szeretnék, mindig azt feleltem: karácsonyfát. :-)

No de térjünk vissza a lila trendhez! Ennek jegyében lilával folytattam a karácsonyi készletemet, amiből a végére egy mega készlet áll össze. Fehér és arany kellékeket pedig az előző bejegyzéseimben találhatsz bőven.

Letölthető itt!

Download here!

3 comments:

Timcso said...

Divatozunk?Divatozunk? :)Nekem nagyon bejön az sötétlila, igazából a világosat nem is szeretem annyira!:)Szóval vittem!Köszi

sdwrdt said...

these papers are gorgeous! Thank you so much!

Anonymous said...

Thanks for sharing your Paper and Elements.They are beautiful.